måndag 3 mars 2014

Panerad fisk med kall sås

Fiskpinnar är något som övriga familjen gillar, men som jag tycker är ganska läskigt.
Däremot är det gott med fisk som man själv panerat! Jag brukar köpa torskfiléer, men det finns ju en massa annan fisk som är god att panera så kör på det som du hittar billigt och bra.

Själva paneringen är ju ingen match (förutom att fingrarna brukar bli väldigt välpanerade också, men som tur är finns det ju tvål och vatten :)). Man tar fram tre djupa tallrikar. I en har man vetemjöl blandat med lite grahamsmjöl samt salt och peppar. I nästa har man uppvispat ägg, och i den tredje har man ströbröd (gärna panko, men vanligt går också finfint) med lite salt och peppar även där.

Sen tar man filéerna, vänder i mjölet, doppar i ägget och vänder i ströbrödet. Klart att steka!
Använd mycket smör vid stekningen, ibland behöver man också ha i mer smör när man vänder på fisken för att även den sidan ska bli fin.

Kall sås till panerad fisk är sjukt gott. Såhär gör jag min:

2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl bostongurka (eller hackad smörgåsgurka eller så...)
1-2 msk tomatpuré
rejält med hackad dill
en skvätt pressad citron
Smaka av med salt, grovmalen svartpeppar samt bara en gnutta socker!

Kokt potatis och kokta grönsaker till det, samt en citronklyfta. Då har man en fantastiskt god fiskmåltid! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar