Jag såg ett recept på fyllda frallor. De var fyllda med köttfärs och hade ett osttäcke över sig.
Det där blev jag sugen på att utveckla.
Det blev till en...ja, vad ska jag kalla det? En tacolimpa med cremefraiche- och mozarellatäcke!
Och det blev med beröm godkänt av hela familjen :). Brödet blev jättefrasigt och gott, det här kommer vi att göra fler gånger!
Såhär gick det till:
Tacolimpa med cremefraiche- och mozarellatäcke
Ett stort ungerskt lantbröd
1 gul lök
900 g nötfärs
2 påsar tacokrydda
½ tsk chiliflakes
1 stor tomat
6-7 fefferoni
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 bit mozzarella
lite vitpeppar
Bryn nötfärsen i lite smör. Hacka löken och ha i den, låt fräsa en stund. Blanda i kryddorna och ett par matskedar vatten, låt puttra medan du gör cremefraicheröran.
Hacka tomaten grovt, strimla fefferonin. Blanda med creme fraiche, majonnäs och vitpeppar.
Skär av ett lock, bara ett tunt, av brödet. Karva ur innehållet i brödet så det blir gott om plats till färsen. Lägg brödet i en ugnsform och fyll det med köttfärsen. Bred cremefraicheröran över, och toppa med tunna skivor mozzarella.
Gratinera i ugnen, 225 grader i 15-20 minuter eller tills det hela fått en fin färg.
Ät med sallad och kanske lite tomatsalsa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar