Jag hade nog behövt koka riset typ igår, så det inte var så blött och klibbigt. Men äsch, det blev krämigt och gott såhär med.
Stekt ris med kyckling
ca 7-8 dl kokt ris
3 kycklingfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor (ta gärna fler, det ska jag göra nästa gång!)
rapsolja
ett par nävar haricot verts
2-3 msk fisksås
1 tsk chiliflakes
en skvätt äppelcidervinäger
lite gurkmeja
salt
vitpeppar
2 ägg
Koka riset (gärna dagen innan, som sagt..). Ställ undan.
Hacka lök och vitlök och fräs i oljan. Strimla kycklingfiléerna och låt dem fräsa med så de blir genomstekta. Ha i riset och gurkmejan (för färgens skull), rör om och låt fräsa. Blanda i haricot verts. Krydda med fisksås, chiliflakes, salt och vitpeppar.
Gör en grop i riset, knäck i äggen där i och låt stelna lite innan du rör om så äggen blandar sig med det andra. Låt fräsa lite till, sen är det klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar