måndag 9 juni 2014

Stekt ris med kyckling

Idag lagade jag stekt ris med kyckling. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men gott ändå!
Jag hade nog behövt koka riset typ igår, så det inte var så blött och klibbigt. Men äsch, det blev krämigt och gott såhär med. 


Stekt ris med kyckling

ca 7-8 dl kokt ris
3 kycklingfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor (ta gärna fler, det ska jag göra nästa gång!)
rapsolja
ett par nävar haricot verts
2-3 msk fisksås
1 tsk chiliflakes
en skvätt äppelcidervinäger
lite gurkmeja
salt
vitpeppar
2 ägg

Koka riset (gärna dagen innan, som sagt..). Ställ undan. 
Hacka lök och vitlök och fräs i oljan. Strimla kycklingfiléerna och låt dem fräsa med så de blir genomstekta. Ha i riset och gurkmejan (för färgens skull), rör om och låt fräsa. Blanda i  haricot verts. Krydda med fisksås, chiliflakes, salt och vitpeppar. 
Gör en grop i riset, knäck i äggen där i och låt stelna lite innan du rör om så äggen blandar sig med det andra. Låt fräsa lite till, sen är det klart! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar