Linser och kokosmjölk var en del av ingredienserna i veckans vegetariska. Det blev nämligen linsgryta!
Linsgryta kan ju som de flesta grytor se ut lite som man vill. Min såg ut såhär:
LINSGRYTA MED KOKOSMJÖLK
lite olja
ett par tsk spiskummin
15-20 cm purjolök
2 stora morötter
1-2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk
3 dl torkade röda linser
1½ grönsaksbuljongtärning
2 tomater
lite chiliflakes
svartpeppar
ev. salt
Fräs spiskumminen i lite olja. Lägg i den hackade purjon, morötterna skurna i ganska stora slantar, den rivna ingefäran samt de hackade vitlöksklyftorna. Låt fräsa med en stund. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med. I med vatten, kokosmjölk, linser och grönsaksbuljong. Låt puttra under lock i 15-20 minuter. Tillsätt sedan tomaterna, skurna i stora bitar.
Smaka av med salt och peppar.
Till det här åt vi färsk pasta med tomatsmak, och så lite gröna ärtor! Det blev riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar