Jag gillar Korv Stroganoff. Det är en underskattad vardagsrätt, absolut. Och god att värma dagen efter till lunch!
Men om det är fredagskväll och man vill ha lite festligare, så är ju såklart Biff Stroganoff lite roligare än sin korvkusin.
Så ikväll blev det Biff Stroganoff.
BIFF STROGANOFF
800 g grytbitar av nöt (eller oxfilé, eller fransyska, eller högrev, eller nån annan god bit av nöt)
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
2 tsk paprikapulver
½ dl tomatpuré
1 l vatten
2 msk köttbuljongpulver
3 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
Skär köttet i strimlor. Hacka lök och vitlök.
Fräs kött, lök och vitlök i smör i en stor gryta tills köttet är lite brynt. Blanda i dijonsenap, paprikapulver och tomatpuré. Häll på vattnet och i med buljongpulvret. Koka upp, och sänk sen värmen. På med lock, och låt puttra på låg värme i 1½ -2 timmar.
Bara en liten stund innan servering, blanda i creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, saltgurka, minimajs och lite sallad och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar