måndag 23 mars 2015

De berömda pannkaksmuffinsarna




Pannkaksmuffins verkar var och varannan människa göra nuförtin. Det låter ju som en smidig grej, så idag testade jag också. Receptet verkade vara samma var jag än tittade, så här kommer det igen då: 


PANNKAKSMUFFINS 12 st


3 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
5 dl mjölk
4 ägg


Sätt ugnen på 225 grader, och smörj en muffinsform (en sån där i teflon, med plats för 12 muffinsar) med smör.
Rör ihop mjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Häll i mjölken och vispa ihop. Knäck i tre av äggen, plus gulan ur det fjärde. Vitan ur det fjärde ägget vispar du upp till ett vitt, fast skum som du sen vänder ner i smeten.
Häll smeten i muffinsformen, och grädda strax under mitten av ugnen ca 17 minuter.

Låt pannkaksmuffinsarna stå till sig en stund efter att du tagit ut dem ur ugnen. Pilla sen ur dem ur formen med nåt redskap, och servera med grädde och bär eller sylt.

Nästa gång ska jag nog istället skippa vaniljsockret och skära i lite salami och fetaost eller nåt. Så blir det matigare :). Men det var kanongott såhär också! Men lite mer en efterrätt tycker jag, än ett mellanmål. 






2 kommentarer:

  1. Hittade din blogg för några dagar sedan när jag sökte efter recept på Sätersbullar. :)
    Och i morgon ska dom bakas, har oxå en Ankarsum, underbar maskin!
    Du verkar ha en toppenblogg med massor av smaskiga recept och mycket och bra bilder.
    MvH/ Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, tack snälla! :) Vad glad jag blir!
      Och visst är Ankarsrum den bästa man kan tänka sig...

      Hoppas att du hittar många recept här på bloggen att testa!
      Glad påsk :)

      Radera