Men att gräva och greja, det mäktar jag inte med längre.
Som tur är så har jag starka karlar i min närhet som gärna ger mig ett handtag om jag ber om det :). Jag har Andreas, och så har jag Petter, och så har jag ju Albert - min käre svärson!
Idag fick jag hjälp av Albert ute. Han trimmade runt äppelträden där det växte knähögt med nässlor. Sen planterade vi om lite humle - eller han planterade, jag tittade mest på :).
Och så planterade han om lite jordgubbar också.
Jag själv gick fick äntligen tummen ur igår och köpte juteväv så jag kunde göra i ordning mina fina kryddlådor!
Här finns gräslök, citronmeliss, nån vanlig mynta, chokladmynta samt en afrikansk mynta.
I den här lådan finns citrontimjan, oregano, rosmarin och kryddsalvia. Och nåt mer som jag för allt i världen inte kan komma ihåg namnet på! :)
En bild från vår hörna nedanför sovrumsfönstret. Här har vi morgonsol och eftermiddagsskugga!
Nöjda höns i kvällssol...
Min solrosor tar sig! :)
Andreas och hundarna.
Och kvällens middag blev ost- och skinkpaj med en jättegod sallad. Albert hade haft i basilika i salladen också, det var verkligen en hit!
Såhär gjorde jag pajen:
OST- OCH SKINKPAJ
Pajdeg:
200 g smör
5 dl vetemjöl
5 msk grädde/mjölk/vatten
Tärna smöret, noppa ihop med mjölet, ha i vätskan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en form. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 10-15 minuter.
600 g rökt skinka, tärnad
5 stora ägg
5 dl gräddmjölk
10 cm purjolök, finhackad
3 dl riven ost
3-4 msk riven parmesan
salt, vitpeppar
Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra.
Ta ut formen ur ugnen. Strö purjon jämnt i formen. På med skinkan i ett jämn lager. Ovanpå har du ostarna, och sedan häller du över äggstanningen.
In i ugnen ca 20 minuter, 225 grader. Se till så färgen blir fin och äggstanningen har stannat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar