torsdag 20 augusti 2015

Ett käckt recept

Eller ja, käckt och käckt och recept och recept.
Men det blev väldigt gott i alla fall, det här!

En bit kassler i kylen. "Broccoligratäng med kassler" var Andreas önskemål.
Det blev mer kasslergratäng med broccoli, men i alla fall...

Kasslern skivades i typ ½-centimeter tjocka skivor. Lades omlott i en form. Ananasringar mellan några (jag gillar det, ingen annan i familjen gillar det).
Två små rödlökar klyftades tunt och ströddes runt kasslern. Fryst broccoli ströddes också runt kasslern.
Lite grädde vispades ihop med creme fraiche och en burk med Creme Bonjour med smak av pepparrot (den gick ut just igår, då jag lagade det här...perfekt ju! Så slapp jag slänga..).
Salt, peppar och lite paprikapulver i. Visp visp!
Sen hälldes det ovanpå kassler, rödlök och broccoli. Riven ost ovanpå.

In i ugnen, 225 grader tills allt fått fin färg.
Till det ris samt en sallad. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar