tisdag 8 september 2015

Fredagsmat på en tisdag

Tacos, eller texmexmat i svensk tappning, är ju en fredagsklassiker numera i de flesta svenska hem.

Men sånt går ju att äta mitt i veckan också, såklart :). Det gjorde vi idag.
Nämligen köttfärsfyllda enchiladas.

Dem kan man ju göra på en massa olika sätt. En del har en kryddig tomatsås ovanpå de köttfärsfyllda tortillabröden, och sen ost på.
Själv valde jag en annan variant.


KÖTTFÄRSFYLLDA ENCHILADAS


800 g tacofärs

10 tortillabröd
tomatsalsa
riven ost


Bryn färs, blanda i tacokryddor.
Lägg en sträng av färs på varje tortillabröd. Klicka över lite salsa. Rulla ihop, lägg tätt i en ugnsform.
Strö riven ost över.
In i ugnen, 225 grader, i ungefär 10 minuter (tills osten smält och fått fin färg).

Servera med det du gillar till. Vi hade sallad, gurka, tomat, rödlök, ananas, majs, salsa och creme fraiche. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar