måndag 25 januari 2016

Vegetariskt och supergott

Idag åt vi vegetariskt till middag. En grönsaks- och böngryta med goda tillbehör.

Grytan gjorde jag av grönsaker som vi ändå hade hemma - rödlök, gul lök, vitlök, purjolök, röd paprika, sockerärtor, morot och zucchini. Allt hackades och frästes i olja i en gryta. Sen tillsatte jag en burk blandade bönor från Saltå kvarn, och en burk borlottibönor, även de från Saltå kvarn.
Och så två burkar av Muttis krossade tomater.
Jag kryddade med salt, svartpeppar, sambal oelek, örtsalt och franska örter, samt lite chilisås.

Grytan var jättegod, men ganska enkel. Det var egentligen tillbehören som gjorde måltiden tycker jag!
Tänk, jag har aldrig ätit sötpotatis förut. Andreas har alltid sagt att han inte gillar sötpotatis, och jag har väl aldrig tänkt att jag måste testa.
Men nu hade jag fått lite grejer av grannen när hon gjorde en kyltömning innan de drog på semester. Då var det en stor sötpotatis med, och jag tänkte att jag skulle ge den en chans.
Så jag skivade den rätt så tunt (knappt en halv centimeter tjocka skivor) och stekte dem i smör tills de var mjuka inuti och knapriga utanpå. Sen hade jag bara på lite flingsalt. De blev som goda, lite mjuka chips!
Och så gjorde jag vitlöksbröd och skivade upp mozzarella. En klick creme fraiche blev verkligen som pricken över i:et!

Det här blev SÅ himla gott tycker jag! Ska definitivt göras fler gånger. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar