fredag 21 oktober 2016

Hamburgertallrik med bara det godaste!

Det är verkligen skillnad på burgare och burgare. Jämför t ex en fulburgare på McDonalds, med en hemmagrillad av finaste nötfärs, och med hembakt bröd till. Gärna en hemmagjord dressing också! Ja, det går ju att dra hur långt som helst. Saltgurka som man lagt in själv t ex, är ju fantastiskt gott.

Jag har nog världens bästa recept på hamburgerbröd. Det kan du hitta HÄR. Blir så himla gott!


Men bröd är ju inget som jag bör äta, i alla fall inte i onödan. 
Fast det går ju att göra hamburgertallrik ändå! Ok att det hembakta brödet är gott, men det är ändå det andra man vill åt ;).

Vi brukar ha färs från gården. Superfin nötfärs som jag bara saltar och pepprar (svartpeppar), absolut ingen mer krydda. Och så väger jag gärna så burgarna blir lika stora. 90 gram, 120 gram eller 150 gram - det är ju en smaksak. 

Sen är det bara att forma biffar och så givetvis grilla! Det blir inte alls detsamma i stekpanna. 

Och så lägger man upp det på en tallrik. Vill man kan man ju använda ett stort salladsblad som "bröd".

Såhär gott kan det bli! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar