Tabbouleh är enligt wikipedia "en klassisk persiljesallad från Libanon". Den funkar väldigt fint till t ex grillat, men det är gott bara som det är också - ja, som till lunch idag :).
Jag hade ingen bulgur hemma, men matvete hade jag! Så det fick det bli.
Såhär gjorde jag min tabbouleh:
TABBOULEH MED MATVETE
2 portioner matvete (koka enligt instruktionerna på förpackningen!)
3-4 msk persilja, hackad
några myntablad, hackade
10 cm gurka, hackad
5 miniplommontomater, hackade
1 rödlök, hackad
ca 2-3 msk olivolja
ca 1 msk pressad citron
Hacka allt som ska hackas, medan matvetet kokar. Blanda i en skål. Tillsätt matvetet och rör om. Tillsätt olivolja och citron, rör om. Klart!
Det här räckte till både lunch och ett mellanmål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar