tisdag 20 oktober 2015

Wunderbar!

Igår skulle jag lagat kräftströmming.
Men eftersom jag var som en urvriden trasa (anledningen till det får jag blogga om sen) så blev det så att Andreas åkte iväg och hämtade pizza/kebabrulle istället.

Men idag blev det kräftströmming! Jag är tyvärr den enda i familjen som egentligen gillar det, men ibland får man vara egoistisk. För det här är så GOTT! :)


KRÄFTSTRÖMMING

800 g strömmingsflundror (frysta går fint, bara att tina!)

salt, svartpeppar

1 burk krossad tomat
1-2 dl grädde (går att blanda ut med lite mjölk om man vill)
minst 1 dl hackad dill
½ dl chilisås
salt, svartpeppar, lite socker


Salta och peppra fisken på köttsidan. Rulla ihop med skinnsidan utåt, till små rullar som du lägger i en ugnsform som du smort med smör. 
Vispa ihop tomat, grädde, dill, chilisås, salt, peppar och socker. Häll över fisken. 
In i ugnen, 225 grader i ca 30 minuter (eller tills det fått fin färg ovanpå).

Man kan servera med vanlig kokt potatis om man vill, men jag gjorde mos och serverade med smörstekta blandade bönor till, lite mer dill samt en citronklyfta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar