Det är långfredag. Igår var jag lite dagvill och föreställde mig att jag skulle laga lite påskmat idag, fastän det var planerat våfflor.
Idag kom jag i alla fall ihåg att göra rätt! Våfflor it was.
Nu har ju jag dragit in kraftigt på kolhydrater som sagt, p g a min diabetes (vilket funkar bra, kan jag meddela :)). Så vanliga våfflor var det inte tal om.
Men med lite fiberhusk fixar sig allt :). Jag gjorde såhär:
VÅFFLOR MINUS KOLHYDRATER
6 ägg
3 dl grädde
2½ dl vatten
3 msk fiberhusk
lite salt
Blanda allt i en skål, vispa ihop med elvisp. Låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Grädda i våffeljärn smort med smör.
Alltså det blev ju inga frasvåfflor direkt. Lite mer pannkaksfeeling. Nästa gång ska jag testa med mandelmjöl i så kanske det blir annat.
Men gott var det, verkligen! Vi började med en lite matigare variant, med räkor, rödlök, creme fraiche och dill:
Sen blev det även efterrättsvåffla, med lättvispad grädde och färska jordgubbar!
Våfflor är ju så löjligt gott! :)
Imorgon, däremot, DÅ ska jag laga lite påskmat. Det blir lite blandat, förhoppningsvis kommer jag ihåg att fota.
Fortsatt trevlig påsk önskar jag alla!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar