torsdag 9 juni 2016

Färgglad kycklingrätt

Som säkert en del har förstått så gillar jag ofta recepten i Kryddburkens blogg

Den här gången blev jag inspirerad av DET HÄR receptet. Ost- och skinkinbakad kyckling!

Men jag gjorde en egen variant, med även lite salami. Såhär: 



FÄRGGLAD KYCKLINGRÄTT


1 kg kycklingfiléer
salt, peppar

5 dl creme fraiche
250 g mozzarella
100 g rökt skinka
200 g god salami
½ röd paprika
½ gul paprika
1 msk Colemans senapspulver
salt, grovmalen svartpeppar
3 msk hackad gräslök

Lägg filéerna (tinade) i en ugnsform. Salta och peppra. 

Strimla mozzarella, skinka, salami och paprika. Blanda ihop alla ingredienserna (utom kycklingen då :)), salta och peppra. 

Bred röran över kycklingfiléerna, och så in med allt i ugnen. 175 grader i ungefär en halvtimme eller tills det fått en fin färg och kycklingen är genomstekt. 

Jag åt med enbart sallad till, men männen i mitt liv åt även tagliatelle. Det gör man ju som man vill :). 
Mycket tack vare salamin så blev det väldigt smakrikt och mättande tycker jag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar