Idag tog vi fram ett par fina skivor entrecote, och till det gjorde vi en rättikagratäng. Vill man undvika några onödiga kolhydrater såhär efter jul så är rättikagratäng grejen! Det finns bara några få gram kolhydrater i rättika, medan det finns mängder i potatis. Plus att rättikagratängen faktiskt blir väl så bra som en potatisgratäng. Såhär gjorde vi idag:
RÄTTIKAGRATÄNG
1 stor rättika (de ser ut som gigantiska, vita morötter)
2-3 vitlöksklyftor, hackade
4-5 dl grädde
1 stor gul lök, hackad
salt, svartpeppar
ett par dl riven ost
Skala rättikan, skär i tunna skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med vitlöken och grädden, och så salt och peppar.
Koka i en kvart, lägg sen i löken och låt koka i några minuter till.
Häll över i en smord ugnsform, strö över osten och så in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter (håll koll på färgen).
Låt stå och dra till sig medan du steker köttet.
Servera gärna sallad till, förstås. Och så hade vi bearnaisesås.
Och så ett glas rött vin!
Skål, älskling!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar