söndag 9 november 2014

En enkel köttgryta

Ja, "enkel" som i "lätt att göra". Råvarorna är inte så enkla egentligen, eller jo det är de ju. Men fortfarande har vi kött kvar sen vi köpte en halv (eller kvarts kanske det var?...) ko i våras. Det låg en bit bog kvar bland annat, och den tog jag igår för att göra gryta av.
Jag har ju skrivit om en annan "svärmorsgryta" tidigare, då med fläskkött. HÄR hittar ni receptet på den. Jättegod, med smak av curry och annat gott.

Den här andra svärmorsgrytan hittades nog även den i typ en Hemmets Journal eller nåt, för länge sen. Andreas säger att den var en barndomsfavorit för honom, så det var ju ett tag sen (inte som att vi är så jättegamla eller så ;), men...)

Jag vet inte om ursprungsreceptet är exakt så som vi gör, men såhär gör vi:

SVÄRMORSGRYTA nr 2


800 g nötkött (bog gick finfint)
smör

2 gula lökar
½ dl paprikapulver
4 dl rött vin
4 dl köttbuljong
salt, peppar

mjöl att reda av med

Hacka löken lite halvgrovt, fräs i smöret. Pudra paprikapulvret över, rör om. I med köttet som strimlats i ganska fina strimlor. Låt brynas.
Häll vinet och buljongen över, låt puttra under lock på svag värme i ett par timmar.
Red av, smaka av med salt och peppar.

Andreas åt potatis till, jag åt råris och haricot verts. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar