Ibland är det de där vardagsrätterna som är godast och smidigast.
Som idag (i o f s söndag, men maten var vardaglig) när jag lagade ugnsstekt kassler med kokt potatis, champinjonsås och kokt broccoli.
Champinjonsåsen gjorde jag på burkchampinjoner. Hatar man burkchampinjoner tar man färska, helt enkelt :)
CHAMPINJONSÅS
30-40 g smör
2 burkar champinjoner (eller valfri mängd färska)
ca ½ dl vetemjöl
vatten + en skvätt grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar
coloritsoya (för färgen)
Smält smöret i en gryta. Häll i champinjonerna (som du silat bort vätskan från). Låt fräsa ett tag, rör runt lite.
Pudra över mjölet, rör om. Häll på vatten under omrörning. Såsen ska inte vara vattnig och rinnig, utan lite tjockare och krämigare.
Häll på grädden, ha i buljongtärningen, och låt puttra några minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar, och färga lagom med coloritsoyan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar