Thaimat kanske inte är känt för att vara milt. Nä.
Men idag glömde jag att ha i chili eller sambal oelek i maten, så det blev en mild thaigryta :).
Och inte ens kanske nån thaigryta, jag är ingen expert på thaimat. Men med lite såna smaker i alla fall.
Såhär gjorde jag:
MILD GRYTA MED THAISMAK
4 kycklingfiléer
1 stor rödlök
15 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
skalet av en limefrukt
en bit ingefära, stor som ett plommon ungefär :)
1 burk kokosmjölk
2-3 dl creme fraiche
salt, peppar
Salta och peppra kycklingfiléerna, ställ in i ugnen 225 grader i typ 20 minuter (tills de är klara alltså). Ta ut och låt stå till sig så de svalnar. Skär i skivor.
Strimla rödlök, purjolök och paprika. Hacka vitlöken. Fräs i lite smör eller olja i en gryta tills det blir mjukt. Tillsätt det rivna limeskalet och den rivna ingefäran. Häll på kokosmjölk och creme fraiche, låt puttra en stund. Ha i kycklingbitarna, smaka av med salt och peppar och låt stå på svag värme medan du kokar nudlar till. Eller ris. Vi valde nudlar. Och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar