Korven fick ge vika, som flickan sa :)
Idag blev Stroganoffen gjord på biff. Det var länge sen! Och det är synd, för det är en himla god maträtt!
Det finns lika många recept på Biff Stroganoff som på köttfärssås, tror jag. Men min ser ut såhär, och den blev väldans bra:
BIFF STROGANOFF
1 kg nötinnanlår
3 gula lökar
ca 10 stora färska champinjoner
1 dl tomatpuré
2-3 msk dijonsenap
5 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk franska örter
ett par skvättar pressad citron
salt
vitpeppar
svartpeppar
2 msk socker
Skär köttet i små tunna strimlor. Bryn i omgångar i en stekpanna, och lägg över allt eftersom i en stor gryta. Salta och pudra lite vitpeppar över.
När allt kött är brynt, ställer du grytan på spisen och slänger i den hackade löken. Låt fräsa tills löken är mjuk och glansig. Blanda i tomatpuré och dijonsenap och låt fräsa en stund till under omrörning.
Häll på grädde och creme fraiche, blanda i franska örter och citron. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt puttra på låg värme tills riset är klart.
Jag serverade grönsaker och några små cornichons till (pyttesmå inlagda gurkor).
Det här är mat som bara vinner på att värmas dan efter, eller att frysas in! Så gör en STOR laddning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar