måndag 21 april 2014

Lax är _definitivt_ påskigt!

Idag skulle det lagas lax. Till mig i alla fall - Andreas har i alla år påstått att han inte gillar vare sig lax eller romsås, och romsås tänkte jag göra idag också.
Så han lagade den delikata rätten fiskpinnar (Findus) och klistrigt mos till sig själv.
Men nog åt han romsåsen också, när det väl kom till kritan :). Och vem skulle inte göra det, för den är kalasgod!

Romsås till fisk

2 dl gräddfil
1 dl majonnäs

1 burk röd rom
1 liten hackad rödlök
3 msk hackad dill
en skvätt pressad citron

salt, svartpeppar
en dutt socker


Rör ihop allt, klart!

Laxen tinade jag bara, och kryddade med salt och svartpeppar samt lite hackad gräslök. Och så in i ugnen, 200 grader tills den var klar. Kanske tog det 10-15 minuter?
Kokt potatis samt en sallad till!




2 kommentarer:

  1. I vår familj kallar vi det "kulsås", låter roligare ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det låter ju faktiskt lite skojigare :D
      Gott är det i alla fall, oavsett namn!

      Radera