Jag brukar vara bra på sånt där - bra på att säga nej, bra på att prioritera, bra på att fixa logistiken så allt bara flyter.
Men nu har jag inte riktigt orkat, eller kommit ihåg, eller kunnat. Det har blivit mycket nu. Och ingen har jag att skylla på ens - bara mig själv!
Men imorgon ska nog lugnet lägra sig här. Jag hoppas det - jag har försökt jobba för det, och jag hoppas att min planering håller. Det kommer att bli helgalet om jag inte tar det försiktigt. Jag behöver tystnad, jag behöver avslappning, jag behöver färre intryck, jag behöver vara hemma. Jag behöver stirra i taket!
Imorgon kväll har sonen åkt till pappa, dottern till sin kompis. Bara jag och Andreas kvar hemma. Inga planer alls för kvällen. Jo, förutom att äta lite god mat.
Det blir en nykomling på favvolistan - philly cheese steak sandwich!
Jag gjorde den en gång i somras, och Andreas blev förtjust. Speciellt gillar han den rökta osten. Jag tycker också att det är en god rätt - ganska enkel dessutom. Receptet hittade jag hos www.kryddburken.se , men så har jag förstås ändrat lite som jag behagar. Här kommer mitt recept:
1 gul lök
1 röd paprika
2 ciabattor (bröd som du hittar i mataffärens bakeoff-hylla - eller bakar själv förstås)
ca 500 g strimlad lövbiff
ca 200 g rökt smältost
god grönsallad
Buljong:
2 tsk kinesisk soya
1 tsk coloritsoya
1 tsk balsamvinäger
2 tsk paprikapulver
½ spansk peppar med kärnor
3 vitlöksklyftor
2 msk köttbuljongpulver
8 dl vatten
Strimla köttet, fräs i lite olja precis bara så köttet får färg. Lägg i buljongen (som du har kokat ihop innan.
Hacka löken och den röda paprikan fint. Fräs ihop i smör, ställ åt sidan.
Dela på ciabattorna, ringla över lite av buljongen på både över- och underdelarna. Lägg på sallad på underdelen, lägg över köttet. Strö över lök- och paprikablandningen. Skär osten i mindre bitar och låt smälta i en stekpanna, "dutta"/ringla sen den smälta såsen över köttet. På med locket - klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar