lördag 27 augusti 2016

Hackkyckling

Ja, så installerade vi då de fina hönsen/kycklingarna (de är lite mittemellan) i sin utebur. Nog såg vi att Helga mästrade lite över de andra men inte så farligt ändå tyckte vi. 

Och så gick vi in och la oss och sov middag efter att ha skjutsat hem dotter och svärson. Och när vi hade sovit så åkte vi till ICA en sväng. 

När vi kom tillbaka gick vi ut för att titta till de små liven. Och döm om vår ilska när vi ser att Helga är JÄTTEelak mot lilla Morr-Ann! Hon hackade på henne på ryggen, och Morr-Ann skrek och grät. Jag skyndade mig att ta upp Morr-Ann och upptäckte att hon var blodig på ryggen. Jag fick ta in henne och tvätta av henne, och såg att det som tur var var helt ytligt - ungefär som att hon fått ett ytligt skrubbsår. Så jag tvättade av ordentligt och sen gjorde vi i ordning en bur och tog in henne istället. 

Så nu bor Morr-Ann i en egen bur på vedspisen i köket. Hon verkar väldigt tillgiven, kvittrar och pratar lite stillsamt när man håller i henne. Hon har fått godis (bröd och banan) och en massa spån och halm att ligga på. Där ska hon få bo tills hon läkt ordentligt, och sen får vi se hur vi gör. Kanske kan vi då släppa ut Helga och en till av de andra, och behålla den snällaste i uteburen med Morr-Ann några dagar. Vi får se. 


Lyxliv inne hos ens nya mammi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar