onsdag 23 maj 2018

Ett praktiskt fynd

Vårt kök är ganska stort, men avlångt. Ibland kan det kännas som att det saknas en avlastningsyta mitt på.
Och då är ju svaret såklart en köksö. Men en vanlig köksö skulle nog kännas lite otymplig där - det skulle nog kännas väldigt övermöblerat och trångt.
Men så hittade jag ett så fint gammalt bord på Marketplace på Facebook. Inte så stort, inte så högt, och med väldigt mycket patina. Perfekt, tyckte jag!
Och vi åkte iväg och köpte det för en billig peng, och vi tog hem det och ställde i köket och.....nja, jag visste inte vad jag skulle tycka. Det kändes inte klockrent på en gång, men jag tänkte att det får stå där så jag får vänja mig och vi märker ju om det mest är i vägen eller så. Då går det ju i så fall att använda till nåt annat. 



Pallen under har vi haft i köket länge - det är egentligen ett syskrin, men funkar också som en extrastol vid behov.



Men redan samma kväll började vi inse hur mycket vi hade saknat ett sånt bord utan att ens veta om det själva! Det var så praktiskt. T ex när man ska utfodra hundarna. Deras mat ska blötläggas och var man än har ställt deras skålar medan maten mjuknar, så har de stått i vägen har det känts som. Men på det här bordet stod de inte alls i vägen. Och igår när vi hade varit och veckohandlat, då var det jättekäckt att ställa kassarna på det lilla bordet. Kyl och frys är direkt till höger utanför bild, så placeringen är perfekt.
Och när jag grejar i köket lägger jag alltid ifrån mig mobilen på olika ställen, där det finns bäst plats för tillfället. Nu lägger jag mobilen på det nya bordet, och har alltid nära till att kolla receptet eller så :).

Så bordet blir nog kvar där det står! Och kolla vilken fin yta. Långt ifrån nyskick, men det är som det ska vara. 


Två små stollar syns uppe till vänster i bild...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar