söndag 15 november 2015

Det blir inte så mycket bloggande

Arbetsträningen tar som sagt mycket av mina krafter, så jag orkar inte ens ta bilder längre på maten jag lagar. Än mindre blogga om den. Inte heller när jag bakar. (Men kollegorna verkar nöjda med att det finns fredagsfika :)). Jag orkar inte ens baka så jättemycket, och maten blir inte så jättefantasifull varje dag direkt.
Men jag känner att det kanske har vänt en aning - den här veckan var den första som jag orkade arbetsträna alla planerade dagarna :).

Igår var vi inne i stan på ett par ärenden (matlådeleverans till min lilla mamma, plus lite smått och gott till dottern och hennes pojkvän). Då passade vi på att titta in på Kyrkornas second hand.
Och där förstår ni, där gjorde jag nog höstens största fynd! Jag tittade lite bland gardinerna och plötsligt hittade jag en så otroligt vacker gardinkappa med vinter-/julmotiv. Den finaste gardin jag sett nån gång tror jag! Och i perfekt storlek för vårt köksfönster :).
Jag norpade den genast. När jag kom till kassan blev tanten som stod där helt exalterad. "Men GUD vilken fin, VAR  hittade du den här??" utbrast hon och ropade dit sina tantkompisar som också jobbar där. De stod där helt hänförda och kände på den fantastiska kvalitén och fattade inte hur de själva hade kunnat missa den.
"Vad kostar den?.." sa en av tanterna och letade reda på prislappen. "TRETTIFEM KRONOR??!" flämtade hon till. Ja, det var väl ett fint fynd? :) Och det var jag som hittade den först, så jag köpte den helt ogenerat. Se bara så fin!!





Dessutom hittade jag en fin, julig pläd för 20 kronor.




Och på kvällen hade vi gäster - våra vänner P och A. Vi åt helstekt entrecote med potatiskaka och rödvinssås och stekta vaxbönor och sallad. Förrätt hade vi förresten också - en enkel sån, men god. Vitlöksbröd och tzatziki.
Och till efterrätt hade gästerna tagit med sig så vi kunde göra chokladfyllda bananer i ugn, och med vaniljglass till. Ingen var hungrig mer sen :)


Idag väntar vi på leverans. En halv gris - juleskinkan är räddad! :)
Jag har röjt i frysen och hoppas nu att det mesta ska få plats. Imorgon eller på tisdag ska här kokas fond....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar