onsdag 14 november 2012

Även en lantlolla har åsikter

Jag vaknar till nyheten att SD har gjort bort sig (igen).
Det handlar förstås om mobilinspelningen som var aktuell innan senaste valet. Ah, läs, se och lyssna här:

http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-attack-skit-i-den-lilla-horan/


På sin fb-sida skrev Erik Almqvist (som f ö har setts som Åkessons "kronprins") i nattas en lång, tårdrypande förklaring som givetvis gick ut på att det är hemskt synd om honom som blir så orättvist utpekad, för han minns ju ingenting av det där. Han skriver vidare "Det man bör förstå i sammanhanget är att detta hände för 2,5 år sedan, en tidigt morgon efter krogen när vi har ett flertal personer på oss som hetsar och kallar oss rasister och ger sig på oss fysiskt."

Käre Erik: Om du tycker att det är jobbigt att bli kallad rasist, så kommer här ett tips: Svara då inte med att kalla personen för blattejävel! Ett tips från mig till dig, i all vänlighet.


Men det man ser och hör på filmen gör mig inte så värst chockad. Det är inte som att jag trillar av stolen av häpnad.
Men jag blir förbannad. Egentligen inte så mycket för det som sägs och görs på filmen, som för lögnen efteråt.
Alltså, om nu Erik Almqvist och hans partikamrater tycker att det är en helt ok grej att kalla folk för "blattejävel" eller att säga "hora" till en ensam, okänd tjej - eller att för den delen attackera en person tre mot en. Jamen fine! Det är deras åsikt, och hur korkad den än må vara så har de all rätt att ha den åsikten.
MEN STÅ FÖR DET DÅ!! Sitt inte sen och klipp ihop en egen version av det som hände, och stå inte framför en kamera och en journalist och säg att du inte har sagt så för "jag är inte en sån person". Gör inte det! Säg då istället, "Jamen jag tycker att det är ett helt ok beteende. Jag tycker att det är ROLIGT att göra sådär ibland!" För det är ju vad de säger på mobilinspelningen. Att det är roligt!

Så håll inte på och för folk bakom ljuset med nåt tjusigt snack om att man ska rensa i partiet och att era åsikter inte alls är rasistiska eller främlingsfientliga. Stå upp för er åsikt, säg som ni tycker! Så får vi se sen om det blir några tio procent.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar