måndag 2 december 2013

Baconlindad, fetaostfylld kycklingfilé med ugnsrostade grönsaker

Många säger att de tycker att kycklingfilé blir så torrt. 
Det blir det nog - om man steker hela filén i stekpanna. 
Men i ugn blir det saftigt och gott! Ännu saftigare och godare om man fyller den med fetaost och lindar in det hela i bacon. In i ugnen i ca 20-25 minuter, 200 grader. 

Till det hade vi idag ugnsrostade grönsaker. Man tager vad man haver - lite halvledsna grönsaker som sett sina bättre dagar går finfint! :) Ett bra sätt att rensa lite i skåpen. 
Idag hade vi i hela minitomater, gul lök i klyftor, morötter i tjocka slantar, olika färger av paprika i stora bitar, halverade färska champinjoner samt bitar av purjolök. Rapsolja ringlas över, flingsalt strös på, och så kan man krydda med valfri örtkrydda - jag tog blandningen "Franska örter". Tjoffsa runt allt med händerna så allt blandas, och så in i ugnen bredvid formen med kycklingen!

Innan grönsakerna åkte in i ugnen..

En klick bearnaisesås till, så är måltiden klar!

Gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar