torsdag 24 december 2015

God Jul!

Så är då julafton snart över.
Men för oss har den egentligen inte ens börjat, faktiskt - vi firar inte på riktigt förrän på annandagen eftersom det är då barnen kommer hit :).
Eller sonen var ju här idag ett tag, men kördes till sin far lagom till Kalle Anka.
Men vi hann börja dagen med julfrukost - och vad är då godare än skinkmacka på vörtbröd? 





Skinkan, ja - egenrimmad och sen ugnsbakad innan jag griljerade den. Åh så gott! Så himla god alltså! Plus vetskapen att den är från en synnerligen glad gris, det är värt mycket. 


Den satt fint även på julbordet.
Alla julbord ser ju olika ut, men för oss innehåller den skinka, prinskorv, köttbullar, Janssons frestelse, potatislåda, morotslåda, rödbetssallad, sillsallad, olika sillar, stekt inlagd strömming, grynkorv, kalvsylta...ja, det är väl så. Jag kom på i efterhand att jag glömt att ta fram de karelska pirogerna, men de blir säkert uppätna ändå vad det lider :). Och så bestämde jag att jag struntar i att fixa ägghalvor med majonnäs, räkor och dill. Det kan jag göra imorgon istället, för då äter vi julbord igen, bara jag och Andreas. Då ska jag nog även göra en god, fräsch sallad. Det gillar jag vid julbordet. Det lättar upp. Jag tänkte mig blandad sallad, gurka, apelsin, solrosfrön och pumpafrön. Det behövs inte mer än så!



Granen har vi tagit in (en pyttegran bara), men inte klätt än faktiskt. Det gör jag imorgon! Och då tar jag även fram lite övrigt pynt, så det är lite fint på lördag när barnen kommer, och på söndag när Andreas föräldrar plus bror med flickvän kommer. Då blir det dock ingen julmat, någon av dagarna. Det blir faktiskt indiskt båda gångerna. Först Butter Chicken på lördag, och sen en indisk fläskköttgryta på söndag. Så imorgon ska jag försöka orka baka naanbröd!


Tre gånger har jag sovit middag idag. Skönt! :) Och kvällen har vi bara legat i varsin soffa och tittat på tv. Brasan brinner, hundarna är nöjda och lugna, och allt är bara fridfullt - så som man önskar att julen ska vara. 

Soffhörnan där jag tillbringat min julaftonskväll


Hoppas att alla har en jättefin jul, precis så som ni önskar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar