måndag 28 december 2015

Julbesök och förlovningsdag

Vi har haft gäster här igår. Andreas föräldrar kom, och hans bror med sambo och två hundar - Travis och Barbro :). Doris gapade förstås som besatt, och Wilmer var rätt irriterad på dem. Igge tog det hyfsat med ro.

Lilla Barbro var bara nio veckor när de hälsade på för ett år sen. Såhär söt som en sockerbit: 



I år ville vi ta en bild på samma ställe igen. Men allt var emot oss - det hade hunnit bli mörkt ( = tvunget att ha blixt = fulare färger), och Barbro var väldigt mycket större och rörligare än då. Men såhär blev det: 



Söt och rar som bara den, men lite större som sagt :)


På tal om söt, Wilmer var tomte en stund på annandagen. Johannas förra hund, Tiger, gillade kläder. Han var uppenbart stolt när han fick kläder på sig. Han hade en hel egen garderob. Bland annat en tomtedräkt som Wilmer fick låna nu då. Han gillar helt uppenbart INTE kläder. Han blev mest sur. En sur och snorig tomte. 


Den dressen åkte av lika fort som den kom på...



Vi fick så fina blommor! Andreas bror med flickvän kom med en jättefin amaryllis som man skulle hänga i fönstret, upp och ner. Längst ner (eller upp, det beror på hur man ser det) på skaftet var det en tovad bit ull, och så skulle man hälla vatten i den ihåliga stjälken. Så himla fint! Det blev lite svårt att fota dock eftersom det var så ljust ute...



Andreas föräldrar kom med en fin amaryllis inslagen i vaxpapper. Så fin!





Idag har vi firat. Vi har förlovningsdag. Som traditionen bjuder kom kungakopparna fram, och ur dem drack vi vårt morgonkaffe/-te :). Och skålade, förstås. Är det festligt så är det.


Sen åkte vi iväg till Skövde med tanken att prova sängar. Vår gamla är typ tolv år vid det här laget. Den har tjänat väl, men till slut kommer även en säng till vägs ände! Dessutom är den ganska låg, inte så bra för en reumatisk tant på morgnarna...

Vi var först på Sängjätten. En förvisso snäll expedit pratade med oss, men...ah, hon kunde mest tala om vad sängarna kostade och så. Vi fick inte så mycket mer info utöver det.
Vi åkte vidare till Sova. 



Där var det en väldigt (VÄLDIGT) entusiastisk säljare som haffade oss och hämtade varsin personlig kudde åt oss, och la oss i olika sängar som han tyckte att vi skulle prova. Han berättade allt om fasthet och hur materialet andas och om olika zoner och petade under bäddmadrassen när vi låg där och pratade oavbrutet. Och ja...han lyckades ju med sin mission :). Vi kom ut därifrån, inte med en ny säng med oss men en att vänta om en månad ungefär :). Det längtar jag efter! ÅH vad jag längtar!


Och vi åkte till Team Sportia för att Andreas skulle köpa skor (det gjorde han), och sen till Coop för att tjacka lite mat till kvällen. Vi skulle bara ta en fika på caféet där, och då mötte vi Andreas föräldrar som också satt där och fikade :).

Och så vidare till systemet en sväng, och sen hem. Och sen till ICA för att hämta två paket som kommit. Och sen var orken slut....
så det var ju tur att maten var så enkel. Nachotallrik hade vi bestämt oss för! 




Och kladdkaka med grädde till efterrätt. Då kom kungakopparna till pass igen :). 



Och så fick jag faktiskt en bukett röda tulpaner av Andreas....åh, tulpaner! Nu kommer äntligen tulpansäsongen igång igen! :)




En fin förlovningsdag, det måste jag säga! Det var roligt :). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar