måndag 4 januari 2016

Nu kommer den snart!

Ja, våren alltså.
Julen är utslängd ur vårt hus för typ en vecka sen. Tulpanerna står på köksbordet och nu är det ju faktiskt bara januari och februari kvar innan det blir mars som ju faktiskt är en vårmånad :). Och under tiden kan vi äta semlor och fundera över vårplanteringar. Snart är vi där :)

Hönsen har också börjat fatta att det snart är vår. Efter en tid utan ett endaste ägg, eller möjligtvis nåt enstaka ägg nån gång ibland, börjar de komma igång igen de med. Häromdan var det FEM ägg!...fast det var nog bara en tillfällig topp. De är lite sparsamma än, men det kommer.
Till och med lilla Barbara-Ann har lagt sitt första ägg! :) Ja, det är väl inte lätt att komma ihåg vilken höna som är vilken, för dig som läser här. Men Barbara-Ann är biologisk dotter till min lilla svarta älskling Greta som gick hädan i höstas. Greta var av rasen isbar, som lägger gröna ägg. Hon var dessutom hur sällskaplig som helst och stod i somras ständigt och tittade in genom flugnätet vid köksdörren, för att se vad hennes mammi (jag) gjorde i köket. Satt man ute och fikade så satt Greta gärna på armstödet på stolen och fikade hon med. 


Greta spanar efter mammi

Greta... <3



Så när en annan höna, Stor-Berta (av rasen Brahma) ville ha barn i våras så fick hon ju ett par ägg att ha under sig. Varav ett var Gretas ägg. Jag ville ha ett Greta-barn.
Och så föddes då Barbara-Ann, med Greta som biologisk mor och Berta som adoptivmor. 



Barbara-Ann, en dag gammal


Så häromdagen kom Andreas in med dagens äggskörd - med bland annat ett grönt ägg! Och det finns ingen annan som kan ha lagt ett grönt ägg, så det måste vara Barbara-Anns. 





Nu har vi åter igen ägg i fyra kulörer - vita, bruna, beiga och gröna. Ibland kommer ett rosa också, från Berta. 




Jag får avsluta med en bild på annat än höns - nämligen katter :).
När vi kom hem från mitt läkarbesök idag, låg turturduvorna Maj-Lis och Blixten och sov sked i soffan. 



Det här är sann kärlek...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar