torsdag 7 januari 2016

Öltillverkning pågår

I julklapp av mig fick Andreas ett kit för ölbryggning.
Igår sattes brygderna igång. Svärsonen hängde på, han gillar sånt och så är det ju oftast roligare att göra något nytt om man är två, istället för ensam. Jag själv vågade mig inte på det, men de två grabbarna var entusiastiska.
Nu står det en stor butelj och jäser (eller vad nu öl gör) i en garderob. Spännande! Jag själv vet absolut inget om öl, jag gillar inte öl ens. Men spännande ändå! :) Och roligt att dottern och svärsonen var här en sväng. Vi åt middag också - jag lagade till en hjortstek, och gjorde potatisgratäng och sås till, och dottern gjorde sallad.


Ostkaka med hemmagjord jordgubbssylt samt vispad grädde blev det till efterrätt, och sen var alla mätta och nöjda :).


Idag är det kallt som sjutton. Jag vet inte ens hur många minusgrader, men många! Och väldigt vackert ute. I alla fall om man tittar inifrån ett varmt hus, som jag gör!


Vi får väl se om jag vågar mig ut en stund sen. Mina leder gillar inte kylan och blir lite ledsna, men kanske ska jag strunta i det en stund.


Andreas har i alla fall gett sig ut för att skåda. Det kom ett sms nyss att han var på däckverkstan, det hade tydligen blivit en pyspunka på ett däck och han fick byta ut det. Tur att det inte blev något dramatiskt av det!

Själv har jag förberett dagens middag. Det blir en favorit - stekt strömming! Strömming har jag lovordat förut men kan göra det igen. Billig, god, nyttig fisk med stora möjligheter! Att salta lite, fylla med örter (jag hade dill, persilja och gräslök), panera lite i mjöl eller ströbröd, och sen steka i smör och servera med mos, gärna tillsammans med skirat smör och rårörda lingon.....bättre blir det nästan inte!

Jag förberedde i alla fall så nu är de fyllda. Bara att panera och steka medan potatisen kokar. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar