måndag 10 april 2017

Första måltiden

När små kycklingar kläcks, så behöver de inte inte mat direkt. De lever på näring från gulesäcken som de fått näring via även när de var i ägget.
Men idag tyckte jag att det var dags för lilla bebisen (nej, det har inte blivit fler!) att äta sin första måltid.
Och hur korkad var jag då när jag inte tog med kameran och filmade??

Det är lite olika vad man ger nyfödda kycklingar, men här hemma hos oss serveras keso och undulatfrön som första måltid.
Men är man en liten kyckling, bara en dag gammal, så vet man ju inte ens vad keso och undulatfrön är och ännu mindre att man kan äta det! Så det är så himla fascinerande att se när mammahönan visar sitt barn det.
Flick-Ann var tydligen väldigt hungrig för hon kastade sig över tallriken under nästan aggressivt morrande. Lilla bebisen stod bredvid och tittade på, helt omedveten om att äta bör man annars dör man. Men när Flick-Ann fått i sig lite så sansade hon sig och insåg att hon har ett barn att göda också. Så hon pickade lite i tallriken med näbben och så gjorde hon ljudet som tuppen gör när den hittar en mask som den vill att hönorna ska komma och ta - typ "kluck-kluck-kluck-kluck-kluck".
Och DÅ gick det upp ett ljus för bebisen - och den åt! :) Tänk att den förstod vad mammi sa!

Jag hade som sagt ingen kamera med mig då, men när de fick lite kvällsmat nyss så fick jag några bilder. 


Bordsskick är inte små kycklingars paradgren...






Kycklingen är ännu inte namngiven, men när jag har grejat med den idag så har jag helt naturligt kallat henne för "Pyttan". Alltså "Pytt-Ann". Vi får se om det blir det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar