onsdag 20 mars 2019

Lite mer konstruktivt än igår

Nej, idag har jag skippat flygkraschfilmerna. Istället har jag tittat på klipp där Johan Glans pratar om barn och om inte gapskrattat så har jag i alla fall fnissat lite :). Och så har jag läst snälla ord som snälla människor skrivit till mig, och blivit varm i hjärtat.
Och så tog jag mig faktiskt för att så lite frön som jag hade planerat! Tanken var väl egentligen att stå ute och känna våren i mig och pilla med jord och frön och små krukor. Men det blåste så hårt och kallt så jag kände inte alls våren i mig när jag gick ut för att känna efter, så sådden fick ske inomhus, i köket.
Nu är ju inte jag nåt såproffs, jag brukar sällan så saker utan istället köper jag små plantor när jag vill ha. Men det känns roligt om en kan driva upp något eget! Så i år sår jag.

Det blev mest blommor. Jo, lite basilika också. Men annars bara blommor. Chokladskära, nattblomster (som enligt påsen ska dofta nåt så gudomligt på kvällarna när den blommar!), stor blåklocka, aubrietia (som är flerårig tror jag, och blir fin i stenpartier och så...massor av små lilaaktiga blommor i tuvor!) och akleja. Det var vad jag mäktade med idag.






Nu är fönstren i vardagsrummet fulla. Jag la även frön i blöt, det var flerårig stockros. Dem ska jag så imorgon när de har legat färdigt i vattnet :).
Sen har jag en himla massa andra frön också som ska sås, men dem tar jag nog sen direkt i kruka och på friland.

Kanske kommer det inte upp nåt. Ja, då är det väl så. Men det ska bli kul att se om det kanske gör det ändå :).


Sen tog jag mig även för att koka lite citron- och ingefärsshot. Hotellet vi bodde på i helgen hade gulliga små shots på frukostbuffén. Dels en med hallon och blåbär, och dels en sån här med citron och ingefära. Andreas blev förtjust i den och jag vill ju gärna boosta min hannipaj med alla vitaminer och andra nyttigheter som finns, så jag kokade ihop eget!
Det var inte så krångligt alls. Först rev jag 200 gram ingefära (ekologisk, jag skalade inte utan tvättade bara av) grovt i matberedare. Hela rivet la jag i en liter vatten i en kastrull, och värmde upp till 45 grader där jag höll det i 20 minuter ungefär. 





Sen silade jag av ner i en annan kastrull, och tillsatte ½ dl honung. Och så pressade jag två citroner och hällde i saften i ingefäravätskan. Sen var det bara att hälla upp på flaska, och in i kylskåpet.



(Bröli hamnade som vanligt med på bild, när han som alltid tittade på vad mammi gjorde..)


Mja. En bra dag. Så även om jag är väldigt trött igen så känns det betydligt bättre än igår! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar