fredag 1 mars 2019

Fräcka fredag

Nämen hur fräck den egentligen är...nä, kanske inte så superfräck. Men skön, som fredagar ofta är! :)

Jag har börjat kolla på Beverly Hills 90210. Jag har bara sett första avsnittet än så länge. Och alltså, den känns ju inte helt fräsch och up-to-date, men hey - den är ju från min ungdom. Det är ju ett tag sen. Och även om jag inte är lika begeistrad som då så kan jag fortfarande förstå att det var så HIMLA bra - då.

Och pågen har åkt till sin far.
Jag minns när jag skilde mig från barnens far, och barnen skulle vara hos var och en av oss varannan vecka. Så himla svårt - jag ville ju vara med dem jämt!
Men man vänjer sig ju vid det mesta. Jag kan inte säga att jag nånsin har blivit superbekväm med det. Men nu har ju dottern flyttat hemifrån sen flera år. Bara pågen kvar hemma.
Men inte så länge till. För han ska flytta snart!!
Det skär i mammahjärtat, samtidigt som jag är så glad för hans skull, och glad för att han är en så företagsam snart-18-åring som tar det här steget på eget bevåg. Glad för att jag inte behöver kicka ut honom när han börjar närma sig 30. Glad för att han bara flyttar ett par mil bort och jag kan få träffa honom ofta ändå. Och glad för att det ändå är rätt riskfritt - funkar det inte att bo hemifrån så är det ju bara att flytta hem igen. Här kommer det alltid att finnas ett rum ledigt, och båda barnen är självklart välkomna oavsett om det skulle köra ihop sig nu när de är unga vuxna, eller när de är 50.

Men i vilket fall - han är hos sin far idag. Bara jag och Andreas hemma. Och alla hundar och katter.
På tal om hundarna, jag måste visa en bild på Wilmer från i morse. Han är ju så sjukt söt den hunden. Mammis lilla gryn (även om han själv inte håller med - jag är inte ett dugg populär hos honom!).
Han satt bredvid mig när jag låg och drog mig i morse. Han ville nog nåt. Och så glömde han tungan ute, som han gör ibland...





Alltså hur söt kan en bli?? Kolla de rufsiga öronen, de stolliga ögonen, den lilla tungan, den lilla platta nosen... <3

Ja, vad mer har hänt idag. Jag hade en plan på att gå ut och titta på eventuella lamm som kommit i lagårn. Men det blev inte av. Kanske imorgon?
Men igår var vi iväg en sväng till blomsterhandeln i grannkommun och jag kunde tjacka upp mig på såjord (eller ja, såjorden var från Granngården, men spela roll). Och så hade de som vanligt jättefina blommor, och Andreas slog till på 40 tulpaner åt mig. Två fina buketter blev det - en på köksbordet och en på vardagsrumsbordet. Kolla!:




 Rödgula på köksbordet. Alldeles jättekrispiga!
Rosa-vita på vardagsrumsbordet. Också jättekrispiga, och alldeles små och ljuvliga!


Och en annan sak. Jag har ju länge förespråkat det här med att måla tak vita på övervåningen. Det är sådär bastufärgat, och det var ju fint när det begav sig. Men det är så himla låg takhöjd - jag tror att det är knappt två meter. Och därför skulle ju rummen upplevas lite större om taken vore vita. Det blev ju jättestor skillnad på gästrummet som renoverades för lite drygt ett år sen! Jag bloggade nog om det då med, men kolla:




Före

Efter (ja, alltså innan golvet blev klart)


I alla fall, jag har som sagt propagerat för vita tak på hela övervåningen. Och Andreas insåg ju i samband med gästrumsrenoveringen att vita tak är det enda rätta, så nu var han sugen på att börja måla taket i trappen och hade lånat hem en trappbock (heter det så?? Nåt en står på när en målar i trappor i alla fall) från jobbet.
Dock var trappbocken (?) lite för bred för vår smala trappa. Så det blev inte nåt målat där nu, när han satte igång. Men istället målar han taket på toaletten på övervåningen. Det kommer att bli så himla fint.

Och jag sitter här nere och bloggar och tittar på Beverly Hills och dricker lite romåcola.
Kvällens middag blir enklast möjliga - vi ska steka på lite korv från Hemgården (ICA hade ett erbjudande om en korvkasse från Hemgården och jag nappade) och äta med bröd (Andreas) och räksallad (jag).
Men till efterrätt, förstår ni - då har jag gjort nåt supergott! Pannacotta!
Jag har bloggat om pannacotta förut, men det tål att göras igen. Här är receptet som jag brukar följa:


PANNACOTTA

5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
ev. sötningsmedel om man vill ha (eller socker om man föredrar det)
3 gelatinblad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa ihop grädde, vaniljsocker och sötning. Låt koka upp, tag sedan av plattan och låt svalna något.
Krama ur gelatinbladen med handen, och vispa sen ner i grädden.
Häll upp i glas eller skålar eller var du nu vill ha pannacottan. Ställ i kylen i några timmar, tills det stelnat.
Man kan byta ut vaniljsockret mot vad man vill. Det är bara fantasin som sätter gränser när man gör pannacotta :)

Ikväll ska vi ha mango, blåbär och granatäppelkärnor till. Jag är helt säker på att det blir helt fabulöst.





Imorgon blir det loppis! *yay*



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar