Så idag bakade jag sega hallonrutor. Jag har tänkt att åka och plocka hallon på självplock, men tills dess fick det duga med frysta hallon.
Sega hallonrutor
200 g smör
4 ägg
6 dl vetemjöl
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en liten påse mandelspån eller mandelhack
500 g hallon
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en ganska stor kastrull. Under tiden kan du smörja och bröa en långpanna - jag tog den stora ugnsplåtlångpannan.
Låt smöret svalna några minuter. Rör sedan i ägget, mjölet, sockret och vaniljsockret. Häll ut smeten i långpannan, bred ut den. Strö över hallonen och mandeln, och så in i ugnen ungefär 40 minuter (eller tills kakan fått fin färg, håll koll!).
När kakan svalnat pudrar man över florsocker och skär i fina små rutor. Klart! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar