tisdag 13 oktober 2015

Äntligen morotskaka!

Jag har i flera veckor tänkt att jag ska baka morotskaka. Det har bara inte blivit av.

Men idag blev det av! Målet var en saftig morotskaka med mycket glasyr, och så blev det.

Jag hittade ett recept på bloggen Heavenly Cupcake. HÄR!

Jag skriver även receptet här, om länken av nån anledning inte skulle fungera:


SAFTIG MOROTSKAKA

3 ägg
3 dl socker
150 g smör
5 dl finrivna morötter
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ tsk kardemumma
½ tsk riven ingefära
1 nypa salt

Glasyr:

100 g smör
200 g creme cheese (Philadelphiaost)
ca 1½ dl vispgrädde (jag hade bara en deciliter)
1 tsk vaniljsocker
200 g florsocker

Smält smör och ställ tå sidan och låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt smör och vinrivna morötter, blanda ihop med en slickepott. Blanda samman vetemjöl, kryddor, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan skål. Sila ner mjölblandningen och rör om tills allt precis blandat sig. Klä en form, ca 20*20 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den jämnt i hela formen. Grädda nederst i ugnen i 150 grader i ca en timme. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Låt smöret till frostingen och cream cheesen bli rumsvarm. Vispa först smöret tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt cream cheese och fortsätt att vispa till en jämn kräm.
Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa ihop försiktigt, annars blåser florsockret bara upp. Tillsätt lite grädde i taget och vispa till en fluffig frosting. Bred ett rejält lager med frosting på den avsvalnade morotskakan och skär i lagom stora bitar. 


Det blev riktigt gott till kvällstéet. Men det är typ bara jag som gillar morotskaka här i huset så det blev väldigt mycket över...men som tur är så går det bra att frysa in :). 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar