fredag 2 oktober 2015

Fredagsgott till lilla mamma

När jag lagar mat så blir det ofta över. Andreas brukar ta matlåda till jobbet, men ändå kan det bli lite över.
Då brukar jag göra små matlådor åt min lilla mamma. Hon bor ensam och är alldeles förträfflig på att laga mat själv - men hur kul är det när man bara ska laga till sig själv? Så oftast blir det nåt jätteenkelt.
Och hon gillar mat, så jag lagar gärna åt henne. Det är ju bara att göra lite mer så räcker det.

Idag ska vi åka förbi henne med dels en portion med gårdagens middag - ugnsstekt kycklingfilé med potatisgratäng.
Men så har jag med lite mer också. Jag ska nämligen göra landgångar åt mig och Andreas ikväll, så jag har gjort en liten minilandgång åt henne. Det blev mer som en smörgåstårta. Sist jag skulle göra landgång åt oss så blev det ju bara så att jag gjorde en tonfiskröra och hade dubbla bröd med röran emellan, och det blir ju mer smörgåstårta än landgång då. Så så gjorde jag idag med!

Klart att mamma ska ha lite fredagsgott! Hoppas verkligen att hon blir glad! :)







Jag smetade på en röra (vispad grädde + majonnäs + riven pepparrot) över brödet, och sen på med fräsch grönsallad.
Sen gjorde jag den som i fyra delar. I första hörnet hade jag på kokt ägg i skivor, en majonnäsklick, en ansjovisfilé och ett gäng räkor, toppat med citron, gurka och dill.
I andra hörnet hade jag rödbetssallad, köttbullar (i skivor), en skiva rökt skinka som jag rullat in mimosasallad i, och så gurka och persilja.
Tredje hörnet pyntade jag med rostbiff, mimosasallad, persilja och tomat. Och fjärde med salami, brieost, en liten äppelskiva samt tomat.

Det ska bli gott med landgång för oss också ikväll! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar