söndag 18 oktober 2015

Torgfynd

Vi var inne i stan igår på ett par ärenden. Just på lördagar är det också torgdag där, så vi passade på att gå ett varv.
Och något som jag verkligen gillar är att handla grönsaker av lokala odlare på torget! Märkligt nog gör jag det ganska sällan, jag vet inte varför. För det är ju både finare, roligare, billigare och oftast bättre än på ICA, och dessutom närodlat och många gånger ekologiskt.

Igår köpte vi i alla fall både broccoli, purjolök, rödlök och hallon! 






Hallonen var ett kap - det var de sex sista askarna, och hon som sålde frös och ville hem så jag fick dem till ett bra pris :). De är odlade bara några kilometer härifrån och är ekologiska och verkligen jättegoda! 




De satt fint till både gårdagens lördagsgodis - hemmagjord glass med grädde, maränger och chokladsås. Och så hallonen då.
Och dagens frukost blev för min del en skål med A-fil, specialflingor samt hallon. Friskt och gott!







Och rödlöken...den var ju så fin så man nästan ville äta upp den som den var (men det hade kanske inte varit så gott trots allt ;)).



Den (en av dem, samt en purjolök) fick bidra till gårdagens middag. Åh, den rätten måste jag ju skriva ut även om receptet finns långt bak i bloggen! För det här är en sån rätt som inte figurerar på var och varannan matblogg. Från början kommer nog idén från nåt sånt där receptblad som man kan plocka åt sig i mataffären, men jag har gjort om det lite så det passar mig.
Det är en gryta som är sådär lite sötstark. Andreas är egentligen inte något större fan av frukt i maten, men den här gillar han! :)



CALYPSOGRYTA

800 g fläskkött (jag använde hel karré, men det går ju fint med vad som... Jag kan även tänka mig att det blir gott med kyckling!)
2 röda paprikor
2 stora eller 4 små rödlökar
2 morötter
1 liten purjolök
2 dl ananasjuice
3 dl grädde
1-2 tsk sambal oelek eller röd currypasta
chiliflakes (efter behag)
salt, vitpeppar

Strimla köttet ganska tunnt. Bryn i smör. Ha i grönsakerna - strimlade paprikor, purjolök och rödlökar, och grovrivna morötter. Låt fräsa med en liten stund.
Häll på juice och grädde, låt det hela bli varmt och krydda sedan. Smaka av. 


Ris till blir gott, och även en sallad eller som vi hade igår - gurkstavar samt minimajs!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar