onsdag 4 januari 2017

Jag hittade på en kycklinggryta

Det stod "kycklinggryta" på dagens matsedel. Inte så beskrivande direkt.
I söndags gjorde jag också en kycklinggryta, men det var en thaiinspirerad variant. Så idag ville jag göra nåt helt annat. En inventering i kylen resulterade i ett par baconpaket, ett gäng schalottenlökar, en rödlök, en halv röd och en halv gulgrön (ja, tvåfärgad!) paprika, ett par vitlöksklyftor, lite sambal oelek, creme fraiche och grädde. Jo, tomatpuré också.

Jag hade tre kycklingfiléer som jag la i en ugnsform. Saltade, pepprade och ställde in i ugnen på 200 grader tills de var klara (skär i den tjockaste och kolla om du är osäker). Sen fick de svalna lite.
Baconet skar jag i rätt stora bitar och stekte på. I en gryta fräste jag grönsakerna. Schalottenlökarna var hela, rödlöken skar jag i sex klyftor, paprikan i stora strimlor, vitlöken hackade jag grovt. När de var lite mjuka, hade jag i ett par teskedar sambal oelek och 3-4 matskedar tomatpuré och rörde om. Sen på med creme fraiche och grädde, och så hade jag även i lite kycklingfond och hackad persilja, salt och peppar. 


Kycklingen skar jag sen i skivor och blandade i grytan, och baconet blandade jag också i. Låt puttra ett par minuter, sen är det klart!

Männen i mitt liv åt pasta till, jag åt blomkålsris och en sallad.

Det här är en himla rolig matlagning tycker jag - att ta det som finns helt enkelt, och göra något av det. 

Och gott blev det också :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar