torsdag 5 januari 2017

Solig vinterdag

Det märks tydligt att vi går mot ljusare tider. Dagarna är aningen längre. Och det känns liksom...ja, det KÄNNS januari. Så himla härligt! För efter januari kommer februari, och sen är det ju mars som faktiskt kan vara ganska vårig :).

Jag försöker gå mina små promenader. Det är besvärligt nu i halkan, och jag törs inte ens när det är barmark gå ut och gå själv eftersom jag bara ser framför mig hur jag kommer att ramla (igen). Men nu har ju pågen jullov så nu har han vallat runt sin gamla mor några gånger :). Lite mysigt att gå där och prata bara vi två.

Igår var vädret verkligen ruskigt. Mörkt och kulet och jättekallt och jätteblåsigt, och så snöade det rätt i ansiktet vilket håll man än gick åt.
Idag sken solen och det var nästan vindstilla, och väldigt vackert (om än kyligt, men det var ju bara att klä på sig). Wilmer hängde också med på promenad. 








Fårskallarna njuter av solskenet




Jag har även hängt lite ute hos hönsen. De går med på att jag har vräkt ut snö överallt (ja, allt är mitt fel även den här vintern) så länge solen skiner. 


Min fina Berta <3

Två av nykomlingarna (eller ja, de kom i somras). Blom-Ann och Helga. 


Åh, en rolig sak som jag vill visa.
Jag gillar ju blommor men har absolut inga gröna fingrar. En blomma som jag aldrig nånsin klarat av förut är saintpaulia. En söt blomma som kan tyckas lite tantig, men som finns i så många fina färger och egentligen är väldigt fin. Bara det att varje gång jag försökt köpa en eller fått en så har de dött lika fort. Jag vet inte varför.
Men för snart ett år sen, när jag fyllde år, fick jag en fin saintpaulia av Johanna och Albert.
Blommorna dog rätt omgående, men bladen förblev gröna. Den glömdes bort ibland där den stod på en bänk i köket, men så för ett par månader sen flyttade jag den, av utrymmesskäl, till ett fönster i vardagsrummet. Ett söderfönster, vilket visade sig vara ett vinnande koncept - för nu blommar den om! För första gången i mitt liv får jag en saintpaulia att blomma om!

Så himla söt. Jag måste köpa fler saintpaulior. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar