lördag 13 april 2019

Italiensk afton och svärföräldrabesök

Vi hade en småfestlig italiensk afton igår här hemma. Det var bara jag och Andreas, men det kan ju vara småfestligt ändå :). 

Till förrätt gjorde jag bruschetta. Butiksbakad ciabatta med oliver använde jag. Brödet skivades och stektes i en god olivolja, och ströddes med flingsalt. Ovanpå det en kall tomatröra bestående av tärnade tomater, färsk basilika (hackad), rejält med hackad vitlök, lite flingsalt och grovmalen svartpeppar.
Alltså...HUR kan något så enkelt bli så gott?? Magiskt. 




Till varmrätt kokade jag ostfyllda tortellini (köpta färdiga i pastahyllan :)), och till det en tomatsås som blev väldigt stark och mustig, lite väl stark och mustig så det receptet skriver jag inte ner. Men det var helt ok ändå till de milda tortellinisarna :) 



Och till efterrätt hade jag gjort pannacotta som jag kokade en syrlig hallonsås till. Pannacottareceptet hittar du HÄR



Och idag fick vi finbesök! Andreas föräldrar kom, och vi bjöd på lunch. En riktig husmansklassiker: Biff a la Lindström!


BIFF A LA LINDSTRÖM


1 kg nötfärs
3 äggulor

2 stora schalottenlökar, hackade
3 dl fintärnade rödbetor (inlagda)
1 dl kapris
1 dl rödbetsspad

3 msk kalvfond
salt, vitpeppar

smör att steka i

Blanda färs, äggulor, schalottenlök, rödbetor, kapris, rödbetsspad och kalvfond i en bunke. Salta och peppra innan du blandar, för du ska  inte blanda mer än nödvändigt. Bara så allt blandar sig.

Stek små biffar i smör. Lägg i en form och håll varmt i ugnen, under folie.
När du stekt färdigt biffarna, häll vatten i stekpannan och vispa ur. Tillsätt kalvfond och maizena, smaka av med salt och peppar. Låt puttra en stund.

Till det serverade jag kokt potatis samt en fräsch och syrlig sallad, plus lite mer rödbetor för den som ville.




Och se vilken fin bukett jag fick av Andreas mamma! <3 Så himla söt!



Nu ska jag lägga mig och vila. Jag har världens vidrigaste ischias. Det går bra att stå upp, men att sitta gör svinont i de flesta lägena. Att ligga går bra om jag ligger still i ett läge, men att ta sig upp sen är värre... Men nu måste jag faktiskt vila. Så vi får väl se om jag kommer upp sen. Det får gå som det vill med den saken! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar