fredag 12 april 2019

Påskpyntat

Nästa vecka är det ju påsk. Några små påskkycklingar, som jag hoppats på när Flick-Ann så ihärdigt började ruva för några veckor sen, blir det dock inte. Flick-Ann tyckte att det var roligt i ungefär en dag. Sen kunde man hitta henne lojt solandes vid söderväggen i timtal. Eller badandes i rabatten i godan ro, som att det inte fanns nån morgondag. När jag förmanade henne och gick och kollade till äggen i redet, blev hon arg och sprang högljutt klagande efter mig och jag fick INTE röra äggen. För då skulle hon ruva. Trots att de var iskalla..
På det sättet blir det ju inga kycklingar.
Nåväl, hon kanske får en ny chans framöver. Vi får se.

Men påskris har jag hämtat idag! Det var ovanligt tidigt för att vara mig. Jag brukar komma på det typ på långfredagen eller så.
Jag satte dem med påskliljor i en gammal Kockumskanna som jag köpte på loppis för ett tag sen. Och så i med det jag brukar ha - små urblåsta vaktelägg, och ett par gröna ägg från tidigare hönor som vi haft. Och så fjädrar från våra egna (högst o-plågade) höns. 




Och som kronan på verket på köksbordet: Thomas! Påskpyntet som i det här huset har blivit en klassiker. Så fult så man tycker synd om det. Historien bakom Thomas hittar du HÄR


Thomas

Ikväll ska vi ha Italian Night här hemma. Bruschetta till förrätt, ostfyllda tortellini med tomatsås till varmrätt, och pannacotta med hallonsås till efterrätt. Och så italienskt rödvin till det hela. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar