onsdag 20 mars 2013

Enkel mat

är bra mat på veckor då jag inte jobbar hemma utan kommer hem vid femtiden, samtidigt som Andreas ungefär. Det gör inget om maten tar en liten stund, men det ska inte vara jättemycket jobb - den ska mest sköta sig själv i ugnen.
Det gör den här maten: Ugnsstekt kassler med broccoli- och morotsgratäng!


Kasslern tar man bara av den lilla nätbrynjan :) och lägger i en ugnssäker form, och så in i ugnen.
Sen skalar man tre morötter och slantar dem. Hackar en lök, samt tar fram ett halvt kilo broccoli ur frysen (går givetvis fint med färsk också). Koka morotsslantarna nästan mjuka i saltat vatten, de sista minuterna får broccolin koka med. Under tiden fräser man lökhacket i en liten kastrull så löken blir mjuk och blank.
I med allt i en smord ugnsform. Riv ost och strö i. Vispa ihop 3-5 ägg (efter smak) samt ett par-tre deciliter mjölk, salta och peppra. Häll i formen.
Ställ i ugnen bredvid kasslern.
Sen kan man vila en stund, eller titta till hönsen, eller slösurfa på nätet, eller spela några omgångar Ruzzle. Sen är maten klar.
Och god är den, och nyttig! :) Och inte alls så värst dyr!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du har kommit igång med bloggandet igen! Jag läser vartenda inlägg och liksom bara lantmyser med dig framför datorn. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, roligt att du läser! :)
      Jag läser din blogg också, och blir grön av avund för att jag inte är så fiffig och händig som du!

      Radera