fredag 15 mars 2013

Fredagsmiddag

På fredagkvällar vill man (jag) ju ofta ha något gott, lite festligare än blodpudding, hyfsat lättlagat.
Då har jag lösningen: Kycklingwok!
Det hade vi idag. Det här blir en jättestor gryta med kycklingwok, funkar att värma dagen efter till lunch.

Kycklingwok

Hacka två gula lökar och 2-3 vitlöksklyftor. Fräs i olja. När löken är lite mjuk, häll i en påse wokgrönsaker. Låt fräsa ihop ordentligt på hög värme så allt är varmt. Salta och peppra.
Under tiden skär du ett kilo kycklingfiléer i strimlor och fräser i olja så strimlorna blir genomstekta. Salta och peppra. Koka även lagom mycket äggnudlar.
Blanda ihop alltihopa i jättegrytan du fräst wokgrönsakerna i. Häll i några rejäla stänk vinäger, lite coloritsoya (för färgen), nån tesked eller två av röd currypasta, och så sweetchilisås på flaska efter smak.
Rör ihop ordentligt, smaka av och fyll på med det som fattas.
Klart! :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar