måndag 23 februari 2015

Jag tror att det är vår...

Ja, faktiskt. Och det underbara är att det ÄR kanske inte riktigt vår än, så vi har hela våren och sommaren, varendaste dag, framför oss! :) Men inte alls långt borta. Vad rik man känner sig när man tänker så!

Men i alla fall har hönsen bestämt sig för att det är vår. Från att knappt ha gett ett enda ägg på flera veckor (vi fick köpa ägg på ICA! Förstå hur trist...) till att nu formligen spruta ur sig ägg på löpande band! Det är fantastiskt varje vår. Se bara, det här är äggskörden från i helgen och idag:


De söta små gröna äggen är från isbarhönan Greta. De ljusrosa är från brahman Berta. Och de bruna och vita, de är från Lohman-hönorna. Jag tycker nästan att det är synd att lägga de här fina äggen i kartong i kylen. Där syns de ju inte! Tur att ägg är väldigt hållbara även i rumstemperatur :)

Och kolla på det här, de här tre kom i lördags. Det mittersta är förstås från Greta och det vägde 52 gram. Det bruna är ett Lohman-ägg (förr kunde jag se vilken av dem, men nu minns jag inte hur det var) och det vägde 80 gram.
Men så kom det där pyttelilla också - 12 gram!! Litet som en sån där mellanstor glaskula som man spelade med när man var liten. Vem som har lagt det har jag ingen aning om, men det är väl nåt naturens under, och det är jättegulligt :). Jag ska steka mig ett pytteägg nån dag.





Nåt annat fint här hemma just nu är buketten som jag fick av min mamma när jag fyllde år. Det står fortfarande lika fint som då - fast ännu finare faktiskt! För nu har liljorna slagit ut. Och de är jättestora och maffiga och doftar så gott!






Det finns så mycket fint att titta på om man bara vill. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar