måndag 2 februari 2015

Pizzafisk till middag

Min son har aldrig gillat annan fisk än fiskpinnar (som jag knappt ens ser som fisk, alltså de köpta fiskpinnarna).
Men häromveckan kom han hem från skolan och berättade att han ätit fisk - pizzafisk!
Och jo, pizza gillar han ju, och visst har jag hört talas om pizzafisk förr. Men jag har aldrig lagat det.

Men nu ville jag förstås uppmuntra sonens nyfunna intresse för fisk, så idag lagade jag pizzafisken :). Dock hade jag inget recept att följa, men det hörs ju nästan på namnet vad pizzafisk är för nåt. Såhär gjorde jag (det blev väldigt mycket, men vi åt oss alla mätta plus att det blev en stooooor matlåda åt Andreas ;)):

PIZZAFISK

3 frysta torskblock
en näve körsbärstomater
2 gula lökar
ett par dl creme fraiche

ett par dl grädde
3 msk tomatpuré
salt, peppar samt oregano
Mozzarella


Tina torskblocken, lägg i en stor ugnsform. Sprid tomaterna runtomkring fisken, strimla löken och lägg även den kring fisken. 
Vispa ihop creme fraiche, grädde och tomatpuré, krydda med salt, peppar och oregano. 

Salta och peppra även fisken innan du häller på såsen. 
Strimla mozzarella och sprid över. In i ugnen, 225 grader i 20-25 minuter (tills fisken fått fin färg). 

Jag serverade med kokt potatis samt sallad. 

Och jodå, det var gott :). Kanske värt att testa på andra barn/tonåringar som inte gillar fisk?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar