söndag 6 mars 2016

Mozzarellafylld lövbiff med tomat- och basilikasås

Jag älskar ju långkok. Att ha en gryta på spisen, puttrande i timtal, på helgerna tycker jag är roligt och hemtrevligt och mysigt. Och gott blir det ju, nästan alltid!

Men ibland är det kul att göra sånt där som är gjort ganska fort också. Som idag, när jag gjorde det här: 



MOZZARELLAFYLLD LÖVBIFF MED TOMAT- & BASILIKASÅS (4 portioner)

8 stora lövbiffar
1-2 bollar mozzarella
salt, peppar

Sås: 
2 schalottenlökar
1 dl grädde
½ dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
4 soltorkade tomater
örtsalt
peppar
chiliflakes (bara några ynka flakes)
10 basilikablad

Skär mozzarellan i skivor (4-5 mm tjocka). Lägg ut lövbiffen, lägg på mozzarella på ena halvan och vik över den andra. Stek i smör i en stekpanna så lövbiffen får fin färg på båda sidor. Salta och peppra, och lägg i en ugnsform. Formen kan sen stå i ugnen på ca 100 grader medan man steker färdigt alla lövbiffarna.

Samtidigt gör du såsen. Hacka schalottenlöken fint och lägg i en kastrull. Häll på grädde, creme fraiche, tomatpuré, finhackade soltorkade tomater, örtsalt, peppar och chiliflakes. Låt koka upp, vispa ihop. Hacka basilikabladen fint och rör i.

Sen kan man servera potatis, ris eller pasta till. Eller en sallad. Eller som vi gjorde idag - bara kokt broccoli och haricot verts. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar