lördag 4 mars 2017

En duktig fruga

har jag försökt vara idag. 
Inte för att Andreas kräver eller förväntar sig något speciellt. Men han är ju den som varje vardagsmorgon går upp i svinottan och åker iväg och jobbar och sliter medan jag ligger kvar och trynar i sängen. När han kommer hem gör han allt det som jag inte klarar av själv i hemmet och med djuren - och det är en hel del jag inte riktigt fixar. Men det gör han, varje dag, utan några sura miner. Han ställer upp på alla vis han bara kan och aldrig aldrig ger han mig anledning att känna mig mindre värd eller i vägen eller till besvär. Han kommer hem med blommor till mig jätteofta och han målar mina tånaglar när jag själv inte klarar av det. Han eldar i kakelugnen om jag vill ha brasa när jag ska sova middag under helgen, och han ställer även upp om mina barn behöver hans hjälp. Och alltid med gott humör. 
Så ibland vill jag göra nåt litet extra för honom också. 
Idag fick han ligga kvar i sängen medan jag gick upp och fixade frukost åt honom. Jag själv är inte lika mycket för frukost oftast, så jag nöjde mig med en kopp te och lite yoghurt.
Men till honom lagade jag allt han önskade sig :). Havgregrynsgröt med mjölk och lingonsylt. Kokt ägg. Fjällfil. Te.
Och tända ljus förstås, och han fick komma upp till dukat bord. 





Och han blev nöjd och glad :). 


För en stund sen lagade jag middag åt oss. Han fick välja mellan ett par rätter och valde korv med mos :).
Och efter maten insåg vi att det inte finns nåt lördagsgott (sött) i huset, så jag ställde mig och gjorde en Kesofrutti åt honom.

Så ja, idag har jag fått vara en duktig fruga! :) Och jag gillart. 



Måste förresten bara visa mitt Traderafynd från häromdagen. 


En hel bunt med superfina gamla kökshanddukar i linne! Med frakt gick de på ungefär en tia styck. Vad får man för lövtunn liten kökshandduk för en tia på Jysk eller så? Plus att det här är finfina kökshanddukar som håller i många år till - såklart ska de användas! Miljön blir lika glad som jag. 

Jag gav några till dottern, och ändå har jag en sån här bunt kvar. 
Allt eftersom saker slits här hemma håller jag på att byta ut mot finsaker. Främst örngott och just kökshanddukar! Örngotten ska vara såna fina, gamla, vita med spets och monogram, och gärna såna man knyter ihop med små snören.
Jag har t o m kikat efter en sån där grej man krusar örngottsband med :D. Ja, helt onödigt, jag vet. Men hur charmigt!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar