fredag 31 mars 2017

I väntan på något gott

passar jag på att blogga :).

En väldigt kär vän är på intågande. Vi ska ha plättbrunch och skvallra och prata hemligheter. Vi har känt varandra i 25 år vid det här laget, så vi känner varandra rätt väl, och det är en trygghet.

Jag har stått och gräddat plättar här i arla morgonstund. Till det serveras lättvispad grädde, rårörda blåbär samt en hallonsylt. Och te förstås, i stora baljor. 


Plättarna gjorde jag såhär:

PLÄTTAR utan mjöl 

3 dl grädde

1½ dl vatten
1 msk fiberhusk
6 ägg
lite salt

lite vaniljpulver

Vispa ner fiberhusket i grädde och vatten. Tillsätt salt och vaniljpulver. Vispa äggen fluffiga i en annan skål och tillsätt dem, vispa smeten ordentligt och stek plättarna i smör. 





Och det är fredag! Ikväll är vi home alone, jag och Andreas. Vi ska äta tacos, dricka drinkar (aja, han dricker nog öl istället..) och bara vara. Den här helgen är lugn, vad det verkar. Men nästa helg - då ska vi dels titta på senaste nykomlingen i släkten, och sen ska vi skynda oss hem för det är äggkläck på gång på söndag! Ååååh, små kycklingar....<3.... Flick-Ann har sex ägg under sig som hon ruvar som om hennes sista stund var kommen. Hon är oerhört aggressiv om man stör henne, och även de gånger hon går ut för att äta.  Hon muttrar och knorrar och låter och fräser mot allt och alla medan hon skyfflar i sig maten för att snabbt kunna gå in och lägga sig i redet igen. Hoppas verkligen att det blir åtminstone EN kyckling, annars lär hon bli väldigt besviken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar