fredag 10 mars 2017

Finheter i livet

Jag brukar försöka, även när det är jobbigheter, att se det som är positivt. Av rent egoistiska skäl gör jag så, det är som en överlevnadsstrategi. Det jobbiga finns ju liksom där ändå utan att jag behöver stirra ihjäl mig på det. Då är det bättre att försöka peka på roligheterna.
Ibland lyckas jag, ibland inte.
Men idag har jag lyckats plocka ut två fina saker i livet just nu.

Det första är det här: 



En väldigt kär vän till mig var här igår. Vi drack te och pratade om både jobbigheter och roligheter. Det som är bra med henne är att allt går lika bra att prata om, och jag vet att inte hela norra Skaraborg vet vad jag sagt efteråt.

Jag var glad bara över det faktum att hon skulle komma hit. Men jag blev förstås även glad över att hon tog med sig våren! Våren, i form av superfina pärlhyacinter i en fin kruka, och ett fint kort därtill.
Den har fått finplatsen mitt på köksbordet!

En annan fin sak hände sig idag. Vi (jag och Andreas) hade vårens första riktiga söderväggshäng!
Med lite romåcola resp. öl satt vi där och njöt av kvällssolen. Tänk så många såna här kvällar som förhoppningsvis väntar!



Imorgon når förhoppningsvis söderväggshänget nya höjder när min vän och kollega Tove kommer hit och hänger med oss! Vi ska ha drinkkväll. Och vad kan väl vara bättre än att börja redan på eftermiddagen med att njuta av solskenet som enligt yr.no ska finnas vid vår södervägg imorgon!

En trevlig helg önskar jag er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar